ساخت بک لینک ها در سئو اهمیت بسیاری دارند. با اینکه گوگل مدام در حال تغییر و بهبود الگوریتمهای خود است ولی همچنان بکلینک یکی از فاکتورهای مهم در رتبهبندی محسوب میشود. در واقع طبق اعلام گوگل بک لینکها یکی از سه فاکتور برتر رتبهبندی هستند. در این مقاله علاوه بر توضیح بکلینک، ویژگیها و انواع آن، به استراتژیهای ساخت بک لینک و بهترین زمان ساخت آن نیز اشاره کردهام.
با توجه به طولانی شدن متن آموزش ساخت بک لینک و اطلاعات مورد نیاز برای استفاده از آن وهمچنین جهت سهولت استفاده از این مقاله، این آموزش را به 6 فصل مختلف تقسیم کردیم.
اگر به همهی آموزشهای این مقاله نیاز ندارید میتوانید تنها بخش مورد نظر خود را مطالعه نمایید. همچنین اگر تمایل دارید سریعا به بخش ساخت بک لینک بروید می توانید از اطلاعات فصل 4 و 5 استفاده نمایید.
فصل سوم: بایدهای ساخت بک لینکهای با کیفیت و طبیعی
فصل چهارم: استراتژیهای ساخت بکلینک
فصل اول: بکلینک چیست؟
بک لینک، لینکهایی از یک صفحه به صفحهی دیگر یا از یک وبسایت به وبسایت دیگر میباشند. بکلینکها به دو دستهی خارجی و داخلی تقسیم میشوند. بکلینکهای خارجی، لینک هایی از وبسایتهای دیگر به وبسایت شما هستند ولی بک لینک های داخلی، از یک صفحهی وبسایت شما به صفحهای دیگر از سایتتان میباشند.

۱. چرا بک لینک ها مهم هستند؟
از همان ابتدا با ورود گوگل به عنوان موتور جستجو، بازی رتبه بندی سایت ها در نتایج تغییر کرد. گوگل با استفاده از الگوریتم رتبه بندی صفحات، تنها به کیفیت محتوا برای رتبه بندی اکتفا نکرد و بررسی می کرد چه تعداد از سایت های دیگر به آن صفحه لینک داده اند. با وجود نزدیک به 20 سال از آن زمان، همچنان یکی از بهترین روش ها برای تشخیص کیفیت سایت ها، بک لینک است. از گذشته هر چقدر دورتر و به امروز نزدیک تر می شویم از اهمیت تعداد بک لینک کاسته و به اهمیت کیفیت بک لینک ها افزوده می شود. الگوریتم پنگوئن گوگل در حال حاضر بروی کیفیت لینک ها تمرکزی بیشتری نسبت به تعداد بک لینک ها دارد. به این معنی تقریبا تمامی روش هایی که مربوط چند سال گذشته هستند دیگر برای ساخت بک لینک با کیفیت قابل استفاده نیست.
۲. دلایل استفادهی موتورهای جستجو از لینک
دو دلیل استفادهی موتورهای جستجو از لینک را در زیر میبینیم:
- برای کشف صفحات جدید وب
- برای کمک به رتبهبندی یک صفحه در نتایج
هنگامی که موتورهای جستجو صفحات وب را بررسی میکنند، میتوانند محتوای این صفحات را استخراج کنند و آن را به لیست index خود اضافه کنند. گوگل براساس این اطلاعات میتواند رتبهبندی یک وبسایت را انجام دهد. به این صورت که موتورهای جستجو فقط به محتوای صفحه نگاه نمیکنند، آنها همچنین به تعداد لینکهایی که به آن وبسایت یا صفحه از وب توسط وبسایتهای دیگر و کیفیت آن وبسایتها توجه میکنند. به طور کلی وبسایتهای با کیفیتی که به شما لینک دادهاند، باعث میشوند که رتبهی شما بالا رود.
۳. انواع تکنیکهای سئو
امروزه کیفیت لینک از اهمیت بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است، زیرا گوگل سایتهایی که لینکهای کم کیفیت و اسپم تولید میکنند را جریمه میکند (یا به اصطلاح پنالتی میدهد)! برای جلوگیری از دریافت پنالتی گوگل، شرکتهای سئو تکنیکهای کلاه سفید را در مقابل تکنیکهای کلاه سیاه پیشنهاد میدهند. این تکنیکها اگر به درستی انجام شوند، ریسک و خطری ندارند. در ادامه این دو تکنیک را توضیح دادهام:
الف) سئوی کلاه سفید
استراتژیهای کلاه سفید (White-hat) تکنیکهای سئویی میباشند که ریسک خیلی کمی دارند و طبق دستورالعملهای وبمسترینگ موتورهای جستجو مثل گوگل و Bing طراحی میشوند. در واقع کارشناسان سئوی کلاه سفید از تکنیکهایی استفاده میکنند که طبق قوانین موتورهای جستجو هستند و سعی بر این دارند که بهترین تجربهی کاربری را برای مخاطبان فراهم کنند.
ب) سئوی کلاه سیاه
سئوی کلاه سیاه (Black-hat) از تکنیکهایی استفاده میکند که قوانین موتورهای جستجو (قوانینی که به ما میگویند از چه روشهایی برای بالا بردن میزان بازدید و بهبود رتبهبندی وبسایت خود استفاده کنیم) را برای افزایش بازدید سایت نقض میکند. در صورت استفاده از این تاکتیکها، بعد از مدت کوتاهی موتورهای جستجو شما را به عنوان اسپم شناسایی کرده و سپس جریمه میکنند.
ج) تفاوت سئوی کلاه سفید با کلاه سیاه
تفاوت اصلی سئوی کلاه سفید با کلاه سیاه این است که کلاه سفید همان بازاریابی واقعی و درست میباشد. هدف اصلی کلاه سفید افزایش بازدید و رتبهی بالا در نتایج نیست (هرچند اگر به درستی اجرا شود، درنهایت این اتفاق میافتد)، بلکه هدف شناسایی نیازهای مخاطب و اجرا کردن تاکتیکهایی است که بهترین احساس و تجربه را به کاربر بدهد.
فصل دوم: انواع بکلینک
همانطور که گفتم گوگل سایتهایی که از سئوی کلاه سیاه استفاده میکنند را شناسایی و جریمه میکند. گوگل برای انجام این کار الگوریتم پنگوئن را در سال ۲۰۱۲ معرفی کرد. الگوریتم پنگوئن وبسایتهایی که از استراتژیهای سئوی کلاه سیاه استفاده میکنند را فیلتر میکند. در ادامه انواع بکلینکها را معرفی و مشخص میکنم که نباید از کدام نوع استفاده کنید تا جریمه نشوید.
بکلینکها سه نوع هستند:
- درجهی یک (بهترین نوع بکلینکها که میتوانید برای وبسایت خود از آنها استفاده کنید.)
- درجهی دو (بکلینکهای بد که باید تا جایی که برایتان امکان دارد از آنها دوری کنید.)
- درجهی سه (بدترین نوع بکلینک! استفاده از این نوع بکلینکها باعث میشود که توسط گوگل جریمه شوید.)
۱. بکلینکهای درجهی یک
بکلینکهای درجهی یک بهترین نوع بکلینک محسوب میشوند. اساسا برای این نوع از لینکها نیازی نیست که از صاحبان سایتهای دیگر بخواهید که به شما لینک دهند، زیرا خود آنها این کار را برای شما انجام میدهند. البته باید دلیل خوبی داشته باشید که صاحبان دیگر وبسایتها را قانع کنید تا به شما لینک دهند.
به عنوان مثال میتوانید محتوایی قدرتمند و عالی تولید کنید که چند وبلاگنویس بانفوذ آن را به اشتراک گذاشته و از طریق این روند به طور طبیعی بقیهی وبلاگنویسان هم از آن مطلع شوند. قاعدتا کار سخت و زمانبری خواهد بود و در واقع دلیل اینکه گوگل برای این نوع لینکها اهمیت و ارزش بالایی قائل است، همین میباشد.
یک بکلینک خوب ویژگیهای خاصی دارد. برای درک بهتر، این قانون ساده را همیشه به یاد داشته باشید:
هر بکلینکی که به صورت طبیعی به وبسایت شما از منبعی مرتبط و معتبر میآید، یک بکلینک خوب است.
این کار با اصطلاح «organic link building» به معنای لینکسازی طبیعی نیز شناخته میشود.
ساخت لینک طبیعی، وبسایت شما را در صفحهی نتایج موتورهای جستجو بالا میبرد و باعث میشود که موتورهای جستجو شما را قابل اعتماد و معتبر بدانند. با این حال ساخت لینکهای ارگانیک یا همان طبیعی سخت و زمانبر است. به همین دلیل بسیاری از افراد یا سئوکارها به سمت ساخت لینکهای اسپم و سادهتر میروند.
این نوع از بکلینکها انواع مختلفی دارند:
- بکلینکهای Editorial
- بکلینکهای مبتنی بر رابطه
- وبلاگنویسی مهمان
- بکلینک از منبعهای دانشگاهی ac.
- دایرکتوریهای Niche
- بکلینکسازی با اینفوگرافیک
- رپورتاژ آگهی
بکلینکهای Editorial
بکلینکهای Editorial رایجترین نوع بکلینکهای درجهی یک هستند. به این صورت که یک روزنامهنگار، ناشر یا وبلاگنویس لینکی به وبسایت شما از یک منبع معتبر (وبلاگ یا سایت معتبر) ایجاد میکند. در این نوع از بکلینکها تمامی فرآیند ساخت بکلینک به صورت طبیعی اتفاق میافتد. به عنوان مثال یک وبلاگنویس بانفوذ بکلینکی را به وبسایت شما میدهد، بدون اینکه خود شما متوجه شوید و تنها به این دلیل که از مطلب شما خوشش آمده و تصمیم به اشتراک آن گرفته است. بک لینکهای Editorial برای گوگل بسیار ارزشمند هستند.
بکلینکهای مبتنی بر رابطه (Relationship-Based Backlinks)
این نوع از لینکها رایجترین نوع لینکسازی میباشند، مخصوصا اگر تازهکار باشید یا کسب و کارتان کوچک و شناخته شده نباشد! بکلینکهای مبتنی بر رابطه نمونهی کوچکی از بکلینکهای Editorial هستند. به این صورت که یک رابطهی شخصی منجر به ایجاد بکلینک میشود. این رابطه را میتوان با یک روزنامهنگار، وبلاگنویس یا تولیدکنندهی محتوا ایجاد کرد. پس از معرفی محتوای خود به روزنامهنگار یا وبلاگنویس، اگر آن را پسندیدند، یک بکلینک به وبسایت شما ایجاد میکنند. تاکید میکنم که باید با افرادی که ارتباطات زیادی داشته و بانفوذ هستند، ارتباط برقرار کنید. اگر با افرادی که هیچ ارتباطی با حوزهی کاری شما ندارند ارتباط برقرار کنید، در آینده مشکلساز خواهد شد.
وبلاگنویسی (پست) مهمان
وبلاگنویسی مهمان یکی از راههای قدرتمند برای تولید بکلینکهای باکیفیت میباشد. این روش به دو صورت قابل انجام است:
- باید در وبلاگها یا سایتهای محتوامحوری که قابلیت پست مهمان دارند، مقاله منتشر کنید. (یعنی شما با عضو شدن در آن سایت، مقالهای مرتبط را در آن منتشر میکنید.) نوشتن پست مهمان در سایتهای با کیفیت در حوزهی کاریتان کمک بسیار زیادی به شما میکند.
- اگر می توانید از سرشناس های حوزهی خود دعوت کنید تا برای شما یک مقالهی منحصربهفرد برای یک موضوع خاص بنویسند، تا آن را در سایت خود منتشر نمایید. همین مقاله احتمالا به زودی برای شما بک لینک های طبیعی با ارزش را سرازیر خواهد کرد.
اما توجه داشته باشید که اگر پست مهمانی مثلا با موضوع بهترین رژیم غذایی بنویسید و آن را در سایت مربوط به گوشیهای هوشمند منتشر کنید، گوگل شما را اسپم میداند و جریمه میکند. البته به تازگی، گوگل سایتهایی را که از این تکنیک فقط برای ساخت بکلینک به جای انتشار محتوای با ارزش به خوانندگان استفاده میکنند، را نیز جریمه میکند. به یاد داشته باشید که هدف اصلی پست مهمان ساخت بکلینک نیست، بلکه ارائهی محتوای ارزشمند به خوانندگان آن وبلاگ یا سایت میباشد.
بکلینک از منابع دانشگاهی ac.
نوع دیگری از بکلینکها، استفاده از منابع دانشگاهی میباشد. میتوان این نوع از بکلینکها را جز وبلاگنویسی مهمان هم به حساب آورد. تقریبا همه میدانند که بکلینک از سایتهای دانشگاهی با دامین edu. (در ایران ac.) فوقالعاده قدرتمند است. اکثر دانشگاهها دارای صفحاتی هستند که برای کمک به دانشجویان و اعضای هیئت علمی ایجاد شدهاند. برای گرفتن بکلینک از این صفحات باید ابتدا آنها را پیدا کنید، با آنها مکاتبه کرده تا در صورت پذیرش لینک محتوای شما را در صفحاتشان قرار دهند.
اما چگونه باید این وبسایتها را پیدا کنیم؟ در زیر چگونگی این کار را توضیح دادهام:
در گوگل این عبارت را جستجو کنید: “کلمه ی کلیدی موردنظر” site:.ac.ir
این عبارت به موتور جستجو میگوید سایتهایی را که دامنهی آنها ac.ir. است به همراه کلمهی کلیدی مورد نظر ما (آنچه که در گیومه آمده است) را پیدا کن! مانند تصویر زیر:
ممکن است این کار سخت به نظر برسد. درست است، ولی توجه داشته باشید اگر بتوانید چنین بکلینکهایی را کسب کنید، در بهبود رتبهبندی سایتتان تاثیر بسیاری دارد.
دایرکتوریهای Niche
دایرکتوریهای عمومی منسوخ شدهاند، برای سئو مضر هستند و باید از آنها اجتناب کرد. با این حال دایرکتوریهای Niche متفاوت از دایرکتوریهای عمومیاند و میتوانند منبع خوبی برای ایجاد بکلینکهای قدرتمند به سایت شما باشند. دایرکتوریهای Niche نوعی از دایرکتوریهای وب هستند که بر روی یک صنعت، منطقه یا موضوع خاصی تمرکز دارند. مزیت استفاده از این نوع دایرکتوریها این است که گوگل را در فهمیدن اینکه کسب و کار شما مرتبط با کلمات کلیدی حوزهی کاریتان است، کمک میکند.
زمان ثبت در این دایرکتوریها باید توضیحاتی را در مورد سایت خود بنویسید. سعی کنید توضیحات شما برای بازدیدکنندگان مفید باشد به گونهای که آنها را برای کلیک کردن روی وبسایت شما ترغیب کند.
بک لینک سازی با اینفوگرافیک
تقریبا همه در مورد اینفوگرافیکها میدانند. اما شاید کمتر کسی بداند که لینکسازی با این روش بسیار ساده است. زیرا همه تصور میکنند که ساخت اینفوگرافیک خیلی سخت بوده و اگر اینفوگرافیکشان وایرال نشود (به تعداد زیادی به اشتراک گذاشته نشود) در این کار شکست خوردهاند. خوشبختانه هر دوی این فرضیات اشتباه میباشند. امروزه با سرویسهای آنلاین، ساخت یک اینفوگرافیک تقریبا بیشتر از یک ساعت زمان نمیبرد. مثل canva ،piktochart و venngage
حتی وبسایتهایی مثل freepik و اینفوگرافیک وجود دارند که دارای الگوهای آمادهای برای اینفوگرافیک هستند (مانند تصویر زیر)، فقط کافی است کمی آنها را تغییر داده و مطالب خود را در آنها بگذارید. البته همانطور که میدانیم این مدل اینفوگرافیکها صد در صد حرفهای نیستند ولی برای شروع کار بسیار مفید خواهند بود.
اینفوگرافیک شما حتی اگر وایرال هم نشود ولی میتواند بک لینکهای مفید و قدرتمندی را به سمت سایت شما بیاورد. نگران نباشید و همین امروز شروع به کار کنید.

رپورتاژآگهی
رپورتاژ آگهی (Advertorial) که ترکیبی از دو کلمهی Advertisement و Editorial Content میباشد، نوعی محتوای پولی و در واقع نوعی تبلیغات است که اطلاعات مربوط به محصول را به صورت یک مقاله در روزنامه، مجله یا وبسایت ارائه میدهد. به عبارت دیگر با استفاده از رپورتاژآگهی میتوانیم محصول خود را به صورتی تبلیغ کنیم که در نگاه اول، خواننده متوجه تبلیغاتی بودن آن مقاله نشود.
خواننده در زمان مطالعهی رپورتاژ تصور میکند که این مقاله کاملا یک طرفه نوشته شده و نویسندهی مقاله قصد تبلیغات محصول یا وبسایت را نداشته است. به همین دلیل گوگل آن را ارزشمند میداند (به بیان دیگر آن را Editorial تلقی میکند) و بکلینکی که به سایت داده شده را بکلینکی معتبر و با کیفیت به حساب میآورد. ولی در حقیقت این مقاله محتوای تبلیغاتی داشته و بابت آن پول پرداخت شده است.
در ادامهی مقاله بیشتر در مورد بکلینکهای پولی توضیح دادهام و اینکه میتوانند چه تاثیر بدی روی سئوی سایت شما بگذارند. ولی همانطور که اشاره کردم با اینکه رپورتاژآگهی نوعی بکلینک پولی میباشد، اما چون فعلا گوگل نمیتواند تشخیص دهد بابت آن پول پرداخت شده است، یکی از انواع بکلینکهای خیلی خوب به شمار میرود.
۲. بک لینکهای درجهی دو
بک لینک های درجهی دو نوعی از بکلینکها هستند که بهتر است از آنها استفاده نکنید. چون در رتبهبندی شما تاثیر زیادی ندارند و به احتمال زیاد گوگل در آیندهای نزدیک آنها را بیارزش میکند. طبیعی است که به خاطر سخت بودن بکلینکهای درجهی یک بخواهید از این نوع بکلینکها استفاده کنید، ولی تجربه ثابت کرده است که وقت گذاشتن روی این بکلینکها ارزش چندانی ندارد.
بک لینک های درجهی دو شامل موارد زیر میشوند:
- پست مهمان تکراری
- لینکهای هدر، فوتر و نوار کناری
پست مهمان تکراری
در سال ۲۰۱۴، Matt Cutts، سرپرست بخش Web Spam گوگل، اعلام کرد که اگر میخواهید از پست مهمان فقط برای ساخت بکلینک استفاده کنید، بهتر است به کار خود پایان دهید!
ارسال پست مهمان زمان و تلاش زیادی را صرف میکند. همانطور هم که قبلا اشاره کردم این روش یکی از روشهای خیلی خوب ساخت بکلینک میباشد. اما مسئلهای که باید به آن توجه کنیم این است که برخی از کسانی که محتوا در قالب پست مهمان مینویسند و آن را در یک وبسایت منتشر میکنند، سپس مطلب منتشر شده را کمی تغییر میدهند یا به اصطلاح میپیچانند ولی اصل موضوع حفظ میشود و با این روش دهها نسخهی تغییریافته از آن را در وبسایتهای مختلف برای به دست آوردن بکلینک منتشر میکنند، باعث میشوند این نوع از بکلینکها ارزش خود را از دست دهند. همان گونه که میتوانید تصور کنید، وبسایتهای معتبر چنین محتواهایی را قبول نمیکنند. بنابراین این پستها در وبسایتهای با کیفیت کم که در وبسایتشان دهها تبلیغ دارند، منتشر میشوند.
مشکل این استراتژی این است که هیچ مزیتی برای برند شما ندارد. همچنین یک الگوی قابل تشخیصی را ایجاد میکند که توسط الگوریتمهای هوشمند گوگل قابل پیگیری هستند. بنابراین پیشنهاد میکنم که از این روش استفاده نکنید.
لینکهای هدر، فوتر و نوار کناری
گوگل دید خوبی نسبت به لینکهایی که در هدر، فوتر و نوار کناری (sidebar) هستند، ندارد و ارزش چندانی برای آنها قائل نیست. زیرا تصور میکند که اگر این لینکها ارزش بالایی داشتند در داخل محتوای صفحه قرار میگرفتند نه قسمتهایی که ممکن است کاربر آنها را نبیند. (مثلا کاربر ممکن است اسکرول نکند و تا پایین صفحه نیاید، در نتیجه لینک در فوتر را نخواهد دید) همچنین گوگل این لینکها را معمولا جز لینکهای پولی در نظر میگیرد و احتمالا سایت را جریمه خواهد کرد.
۳. بکلینکهای درجهی سه
این نوع از بک لینک ها، بدترین نوع بکلینک محسوب میشوند. استفاده از این بکلینکها باعث میشوند که گوگل وبسایت شما را جریمه کند.
برخی از این نوع بکلینک را در اینجا آوردهام:
- بکلینکهای پولی
- نظرات اسپم
- دایرکتوریهای عمومی
- بکلینک از وبسایتهای نامرتبط
بکلینکهای پولی (Paid Links)
خرید لینک یکی از بدترین کارهایی است که میتوانید انجام دهید. چرا؟ اجازه دهید توضیح دهم. اگر صاحب وبسایتی بکلینک به شما بفروشد، پس در واقع در حال فروش بکلینک به تعداد زیادی از وبسایتهای دیگر است. این کار باعث میشود که وارد شبکهای از بکلینکهای آن سایت شوید. الگوریتمهای گوگل به راحتی میتوانند لینکهای پولی را تشخیص داده و شناسایی کنند. اگر شما در چنین شبکههایی حضور داشته باشید، گوگل شما را هم مجرم میداند و جریمه میکند، حتی اگر تعداد خیلی کمی بکلینک گرفته باشید.
نظرات اسپم (Comment Spam)
میتوانید با نظرات اسپم هزاران بکلینک بسازید، اما این کار به هیچوجه به شما کمک نخواهد کرد و میتواند باعث شود که از گوگل پنالتی بگیرید. چون ممکن است صاحب وبسایتی که در آن نظر اسپم گذاشتهاید، شما را به گوگل گزارش دهد. منظورم از نظر اسپم آن دسته از کامنتهایی هستند که حالتی مثل ربات دارند. به عنوان مثال کامنت «مطلب خوبی بود از وبسایت ما نیز دیدن کنید!» اسپم است.
پیشنهاد میکنم در وبلاگها یا فرومهایی که قصد دارید نظری بگذارید، نظراتتان مفید باشد. یعنی در بحثها شرکت کنید، به سوالات دیگران پاسخ دهید، از بقیه سوال بپرسید و در کل سعی کنید حضور مفیدی در آن سایت یا فروم داشته باشید.
مثلا فرض کنید دارای سایتی هستید که ابزاری را برای بهبود سئوی سایت ارائه میدهد و در عین حال مطلبی هم در یک وبلاگ با موضوع «سئو چیست؟» منتشر شده، شما میتوانید کامنت بگذارید و از نویسنده بپرسید بهترین ابزارهای سئو کدامها هستند؟ جوابی که نویسنده به شما میدهد هم به اطلاعات دیگران اضافه میکند و مقالهی او را مفیدتر میکند و هم شما میتوانید برای پاسخ نویسنده کامنت دیگری گذاشته و سایت خود را معرفی کنید. به این صورت بکلینک مناسبی را دریافت میکنید که نه تنها صاحب سایت را آزار نمیدهد بلکه رضایت او را نیز به دنبال دارد.
دایرکتوریهای عمومی
دایرکتوریهای عمومی اغلب اسپم هستند و باید از آنها اجتناب کرد. هرکس که به این نوع از دایرکتوریها پولی پرداخت کند، اجازه دارد تا لینک سایت خود را در آن قرار دهد و بکلینک بسازد. دایرکتوریهای عمومی نوع دیگری از بکلینکهای پولی هستند. به دلیل اینکه به راحتی قابل شناسایی هستند، گوگل میتواند هر بکلینکی که به سمت سایت شما میآید را تشخیص دهد و آن را پیگیری کند.
بکلینک از وبسایتهای نامرتبط
بکلینکها به وبسایتها ایجاد میشوند تا باعث شوند که خوانندگان در وبسایت اول با مراجعه به وبسایتی که به آن بکلینک داده شده است و مطالعهی آن، نیازهایشان برطرف شده و به اطلاعات آنها اضافه شود. با توجه به این موضوع، میتوانید تصور کنید لینکی که به عنوان مثال از یک وبسایت با موضوع هواپیماهای بدون سرنشین به یک وبسایت با موضوع وکلای طلاق داده میشود، بسیار بیمعنی است.
مهم نیست که به دست آوردن چنین بکلینکهایی چقدر ساده است، وبسایتهایی که از بکلینکهای غیرمرتبط استفاده میکنند گوگل آنها را جریمه میکند.
فصل سوم: بایدهای ساخت بک لینکهای با کیفیت و طبیعی
یکبک لینک باکیفیت میتواند از ده هزار بکلینک با کیفیت پایین بهتر باشد. اما چطور باید بفهمیم یک بکلینک با کیفیت است یا خیر؟
پنج مورد از ویژگیهای بکلینکهای خوب را در زیر آوردهام:
ویژگی اول: بکلینکها از وبسایتهای معتبر و قابل اعتماد آمده باشند!
Domain Authority یا به اختصار (DA) فاکتور سنجش و رتبهبندی موتورهای جستجو است که توسط MOZ طراحی شده و به معنی اعتبار و قدرت یک دامنه میباشد. DA پیشبینی میکند یک وبسایت در نتایج موتورهای جستجو چگونه رتبهبندی میشود. محدودهی DA بین یک تا ۱۰۰ است (یک بدترین و ۱۰۰ بهترین) و هرچه این عدد به ۱۰۰ نزدیکتر باشد یعنی قدرت و اعتبار آن دامنه بیشتر است. به عبارت دیگر هرچه DA یک سایت بالاتر باشد، رتبهبندی بهتر و بالاتری در نتایج موتورهای جستجو دارد.
Authority یک سایت، میتواند از طریق بکلینک به سایت شما منتقل شود. در واقع وقتی یک لینک از سایتی معتبر به وبسایت شما میآید، گوگل توجه زیادی به وبسایتتان میکند. زیرا اینطور تحلیل میکند وبسایت A که ارزش بالایی دارد به وبسایت B که بیارزش است هیچوقت لینک نخواهد داد! پس اگر A به B لینک داده، وبسایت B معتبر است.
ویژگی دوم: متن بک لینک شامل کلمات کلیدی مورد نظر یا برند شما باشد!
مطالعات نشان میدهد که بین صفحهای با متن غنی از کلمات کلیدی و رتبهبندی بالاتر برای این صفحه ارتباط یا همبستگی وجود دارد. پس در واقع هر زمان که امکان دارد متن لینک را شامل کلمهی کلیدی خود کنید. البته باید به الگورتیم پنگوئن گوگل توجه داشته باشید. این الگوریتم سایتهایی که سعی میکنند صفحات خود را با کلمات کلیدی پر کنند و لینکهای اسپم بسازند تا در صفحهی نتایج بالا بیایند را جریمه میکند. همچنین اگر برای تعداد زیادی از بکلینکهای خود متن یکسانی در نظر بگیرید، شما را اسپم میداند و جریمه میکند. به عبارت دیگر متن هر بکلینک باید با دیگری متفاوت بوده و در عین حال شامل کلمات کلیدی مورد نظر شما نیز باشد. شما همچنین می توانید برای برند خود بک لینک ایجاد نمایید. با بررسی های انجام شده بر روی سایت های بزرگ به این نتیجه رسیدیم که بخش بزرگی از بک لینک ها برای برند آن سایتها ایجاد شده است.
چرا باید از کلمات کلیدی LSI استفاده کنیم؟
در این مقاله، در مورد تفاوت این کلمات با کلمات کلیدی طولانی، دلیل استفاده از این کلمات در محتوا، بهترین تمرین برای یادگیری چگونگی استفاده از آنها و معرفی بهترین ابزارهای استفاده از کلمات کلیدی LSI توضیح میدهم.
ویژگی سوم: سایتی که به شما لینک میدهد باید مرتبط با حوزهی کاری شما باشد!
گوگل توقع دارد لینکهایی که از وبسایتهای دیگر به سایت شما میآیند مرتبط با حوزهی کاری شما باشند! به عنوان مثال فرض کنید مقالهای در مورد ماراتن منتشر کردهاید، گوگل توقع دارد وبسایتهایی با موضوعات ماراتن، دو، تناسب اندام و غیره به شما بکلینک دهند نه وبسایتهایی با موضوعات ماهیگیری، مراقبت از گربه و حیوانات خانگی و غیره!

ویژگی چهارم: لینکها باید "Dofollow" باشند!
ابتدا بگذارید انواع لینکها را توضیح دهم. لینکها به دو صورت "Dofollow" و "Nofollow" دستهبندی میشوند. رباتهای موتورهای جستجو لینکهای "Nofollow" را نادیده میگیرند. ولی به این معنی نیست که این نوع از لینکها ارزشی ندارند. در سالهای اخیر گوگل لینکهای "Nofollow" را نیز به عنوان فاکتوری در بهبود رتبهبندی دخیل کرده است. لینکها به صورت پیشفرض "Dofollow" هستند ولی با تغییراتی در کد میتوان آنها را Nofollow کرد. البته بازدیدکنندهی سایت نوع لینک را نمیتواند تشخیص دهد ولی اگر کد آن را ببینید متوجه تفاوتهایی میشوید.
بخشی که در کد اضافه شده است rel="nofollow" میباشد. این عبارت به رباتهای گوگل میگوید که این لینک را دنبال نکنند.
دلیل اصلی که یک سایت از این نوع لینکها استفاده میکند، ممکن است این باشد که کنترل کامل یا دقیقی روی لینکهایی که به صفحات سایت اضافه میشوند، ندارد. به عبارت دیگر زمانی که یک سایت از خوب بودن و باکیفیت بودن یک لینک اضافه شده به صفحات خود اطمینان ندارد، آن را نوفالو میکند.
نمونههایی از آن را در زیر آوردهام:
- کامنتها یا نظرات وبلاگ
- پستهای انجمنها
- صفحات قابل ویرایش ویکیپدیا
- امضای پست مهمان
ویژگی پنجم: لینکهایی که به وبسایت شما داده میشوند، از وبسایتهای مختلف باشند!
بگذارید با یک مثال توضیح دهم، شما لینکی را از وبسایت A دریافت کردهاید. این سایت دوباره و دوباره و دوباره به شما لینک میدهد. آیا لینکهای دوم و سوم و چهارم به همان اندازهی اولی ارزشمند و قدرتمند هستند؟ خیر! همانطور که حدس میزنید، لینکهای ایجاد شده از همان وبسایت ارزش کمتری دارند. به عبارت دیگر بهتر است ۱۰۰ لینک از ۱۰۰ سایت مختلف داشته باشید تا ۱۰۰۰ لینک از یک وبسایت!
به نمودار زیر توجه کنید. در این نمودار نشان داده شده وقتی لینکی از یک وبسایت دریافت میکنید روی رتبهبندی شما تاثیر خیلی زیادی دارد ولی وقتی دوباره از همان سایت بکلینک دریافت میکنید، این تاثیرگذاری کاهش چشمگیری دارد.

فصل چهارم: استراتژیهای ساخت بکلینک
تا اینجا در مورد بکلینک توضیحاتی را ارائه دادم ولی شاید برایتان سوال باشد که چگونه ساخت بکلینک را شروع کنید. در ادامه روشهای مفیدی را معرفی میکنم:
۱. مشتریان
زمانی که از یک محصول یا سرویسی استفاده میکنید که از آن راضی هستید، نظر خود را به آنها بگویید و ذکر کنید که میتوانند آن را در صفحهی اصلی یا صفحهی نظرات خود منتشر کنند. آنها برای نشان دادن اینکه شما یک فرد واقعی هستید لینک به وبسایتتان میدهند. به این صورت بکلینکی به دست آوردهاید که حتی آن را درخواست نکردهاید.
۲. وبلاگنویسان
اگر سرویسی دارید و میخواهید آن را به فروش برسانید، میتوانید به راحتی از آن بکلینکهای با کیفیتی به دست آورید. چطور؟ با ارائهی آن به وبلاگنویسان به صورت رایگان!
به این صورت:
۱. وبلاگنویسانی را در حوزهی کاری خود پیدا کنید که حدس میزنید ممکن است به آنچه که شما ارائه میدهید، علاقه نشان دهند. به عنوان مثال اگر اپلیکیشنی در مورد تناسب اندام میفروشید، کلماتی مانند «تناسب اندام» یا «تناسب اندام در منزل» را در گوگل جستجو کنید.
۲. نتایج ممکن است شامل وبلاگها، وبسایتهای خبری و غیره باشند. از این لیست وبلاگها را جدا و آنهایی را پیدا کنید که ممکن است به محصول شما علاقه داشته باشند.
۳. با صاحبان وبلاگها ارتباط برقرار کنید و محصول خود را به آنها به صورت رایگان پیشنهاد بدهید. (خیلی محترمانه و در عین حال صمیمی! به هیچ عنوان ایمیل تبلیغاتی نفرستید!) باید در مورد زبان و لحنی که استفاده میکنید خیلی خیلی مراقب باشید. باید آنها را توجیه کنید که وبلاگشان برای شما اهمیت دارد و فقط قصد معرفی محصول خود را ندارید. میتوانید محصول را برایشان ارسال کنید و از آنها بخواهید نقد و بررسی در مورد شما بنویسند و در وبلاگ خود منتشر کنند.
۳. احیای مجدد لینک
احیای لینک کار سادهای است. برای این کار ابتدا منشن یا اشارههایی که به شما یا وبسایت یا شرکتتان شده است را پیدا کنید که به شما لینک ندادهاند. مانند تصویر زیر! این تصویر مربوط به مثالی است که سایت backlinko در رابطه با همین موضوع آورده است، همانگونه که میبینید در متن به این سایت اشاره شده ولی بکلینکی نداده است:

پس از اینکه منشنها را پیدا کردید، به صاحب سایت یک ایمیل دوستانه بدهید و از او درخواست کنید که به شما لینک دهد. خیلی ساده، و در عین حال بسیار قدرتمند. معمولا وقتی کسی به شما اشاره میکند یعنی محصول یا محتوای شما را پسندیده است. این اتفاق ممکن است مکرر رخ دهد که به شما اشاره کنند ولی لینک ندهند. نگران نباشید! از این فرصت استفاده کرده و برای خود لینک بسازید.
فصل پنجم: ساخت بک لینک
بعد از توضیحات بالا، حال دیگر نوبت ساخت بک لینک های با کیفیت و کاربردی است. تمام روش های رایگان که برای ساخت بک لینک وجود دارد، نیاز به صرف زمان است. نمیتوانید بک لینک با کیفیت را بدون هزینه و سریع بسازید. یا باید هزینه کافی پرداخت نمایید یا زمان لازم را برای ساخت بک لینک رایگان صرف نمایید.
۱.
ساخت بکلینک به کمک رقبا
ساده و سریع ترین روش برای ساخت بک لینک: بررسی نمایید که رقبای شما از کدام سایتها بک لینک قوی و باکیفیت دریافت کردهاند، تا شما هم به همان روش بتوانید بک لینکهای با کیفیت خود را ایجاد نمایید. دقت نمایید در این مرحله به بک لینکهای ساخته شده به صورت وبلاگ، انجمن (فروم) و رپرتاژ آگهی توسط رقبا کاری نداریم. تنها به دنبال بک لینکهایی هستیم که به صورت مستقیم به سایتهای مورد نظر ما لینک دادهاند.
برای پیدا کردن و تعیین کیفیت بک لینک های رقبا، شما نیاز به ابزار دارید. در پنل ابزار سئو در بخش بک لنیک، با کلیک بر روی اطلاعات بک لینکهای سایتهای رقیب، با وارد کردن آدرس رقبای خود، با گذشت چند دقیقه اطلاعات بک لینکهای آن ها را مشاهده نمایید. سپس بهترینها را انتخاب و تلاش نمایید تا همانند آنها را برای خود ایجاد نمایید.
برای اینکه به صورت عملی با این روش آشنا شوید پیشنهاد می کنم این ویدئو را حتما مشاهده نمایید در این ویدئو روش بالا به صورت کامل تحلیل و انجام شده است.
۲. ساخت بک لینک به روش reclamation
روش بک لینکهای از دست رفته یا احیای مجدد، تاکید دارد که احتمالا در وبسایتهای مختلف بدون آنکه به شما لینک داده باشند دربارهی شما صحبت، از تصاویر و محتوا متعلق به شما استفاده، شما را با رقبا مقایسه و ... کردهاند. میتوانید به راحتی این موارد رو پیدا و بعد از تشکر بابت این موضوع، از آنها بخواهید که به شما لینک بدهند.
اگر مقالههای داخلی و خارجی را دربارهی استفاده از reclamation مطالعه نمایید. اکثرا اشاره دارند که میتوانید از سایتهای https://buzzsumo.com و https://mention.com/en برای استخراج اطلاعات مورد نیاز خود در این روش استفاده نمایید. اما اگر وبسایتهای شما جزو سایت های متوسط یا پایینتر قرار دارد، احتمالا بعد از استفاده متوجه خواهید شد که نتایجی را به شما نمایش نمیدهند. این دو روش بیشتر برای وبسایت های بزرگ کاربرد دارند. حالا تکلیف چیست؟ پیشنهاد من روشی است که خودم شخصا استفاده میکنم.
کافیست از گوگل به این روش کمک بگیرید:
Allintext:"عبارت مورد نظر" Allintext:"برند وبسایت شما" Allintext:"آدرس وبسایت شما"
به کمک این جستجو گوگل وبسایتهایی که در متن صحفات خود اسم برند یا آدرس سایت شما را آوردهاند را به شما نمایش میدهد و با بررسی این صفحات متوجه میشوید به شما لینک داده اند یا خیر. اگر جواب منفی بود باید از آنها بخواهید که به شما لینک بدهند.
اگر شما خالق یک تصویر یا اینفوگرافیک خوب و خاص هستید، احتمال زیادی وجود دارد که وبسایتهای دیگر از تصویر شما در محتوای خود استفاده کرده باشند. به همین منظور با آپلود عکس خود در جستجوی تصویری گوگل، متوجه شوید که چه کسانی از تصاویر شما استفاده کردهاند.
همچنین میتوانید دو روش بالا را توسعه دهید. چطور میشود؟
نام برند، آدرس و تصاویر رقبای خود را نیز به روش بالا بررسی نمایید. ببینید کجاها دربارهی رقبای شما صحبت شده است، شاید این امکان وجود داشته باشد که دربارهی شما هم صحبت نمایند. شاید مقایسهای در حوزهی شما میان رقبا صورت گرفته است اما اسمی از شما نیست، از آنها بخواهید شما رو هم در این مقایسه شرکت بدهند یا حتی متن مقایسه پیشنهادی را نیز برای آنها ارسال نمایید.
بعد از تهیهی لیستی از آدرسهایی که باید به آنها درخواست ارسال نمایید، وقت آن میرسد که بدانید ارزش هریک از آنها چقدر است؟ آنها را اولویتبندی نمایید و اینکه از کدام از وبسایتها تلاش بیشتری برای دریافت بک لینک داشته باشید تا نام وبسایت و بک لینک به شما را نیز اضافه نمایند. برای اینکار میتوانید از پنل ابزار سئو، بخش بک لینک، ابزار بررسی اعتبار آدرسها استفاده نمایید. با اضافه کردن آدرسهای خود اعتبار سایت، اعتبار صفحه، تعداد بک لینک های وب سایت، تعداد بکلینکهای صفحه همچنین درصد اسپم بودن صفحه را برای هر یک از آدرسها مشاهده نمایید.
بعد از اولویت بندی آدرسها شما باید با مدیران آن وبسایتها ارتباط برقرار نمایید. این ارتباط می تواند به صورت حضوری در صورت امکان، تلفنی یا ایمیلی باشد. برای این موضوع باید در ذهن داشته باشید، هر وبسایت میتواند کاری که صلاح میداند را انجام دهد، به همین جهت تنها از راه دوستی و صمیمیت میتوانیم درخواست کنیم که محتوای خود را در جهت نفع ما اصلاح نمایند. اگر این ارتباط به صورت حضوری یا تلفنی هست (پیشنهاد میدهم هم حضوری یا تلفنی به همراه ارسال ایمیل جهت پیگیری باشد)، ابتدا خود را به صورت کامل معرفی نمایید و بابت کار ارزنده آنها در جهت اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مخاطب تشکر لازم را داشته باشید. سپس از آنها بخواهید در صورت امکان متن را اصلاح نمایند تا مخاطبان این صفحهی بتوانند اطلاعات دقیقتری و کاملتری نسبت به این موضوع داشته باشند یا اگر دربارهی وبسایت شما صحبت کرده اند با لینک دادن به شما، مخاطبان را راهنمایی کنند تا بتوانند از سایت شما نیز دیدن داشته باشند؛ یا در مقایسهای که انجام دادهاند، آدرس شما را نیز به لیست درخواستی اضافه نمایند.
برای اینکه به صورت عملی با این روش آشنا شوید پیشنهاد می کنم این ویدئو را حتما مشاهده نمایید. همچنین همهی موارد عنوان شده با جزئیات خیلی بیشتر در آن بیان شده است. به عنوان مثال به روشی آدرسهای لیست شده را باید دستهبندی و اولویتبندی کرد؟
۳. ساخت بک لینک به روش Roundup
اصطلاحا roundup به مقالهای گفته میشود که به صورت هفتگی، ماهیانه یا سالیانه دربارهی یک مطلب یا موضوع خاص، بهترین یا تازهترین مقالهها، اخبار یا ... در آن حوزه را انتخاب و لیست می کند. بررسیهایی که در این زمینه انجام شده است، نشان میدهد با توجه به محدود بودن کاربرها و وب سایت ها در ایران، مقالههای roundup مانند نمونه های خارجی وجود ندارد؛ یعنی وبسایتیهایی وجود ندارند که به صورت هفتگی، ماهیانه و سالیانه، بهترین مقالههای حوزههای خاص را مشخص کنند. اما چیزی شبیه به این در ایران وجود دارد. بعضی سایتها مقالههایی مینویسند که رقبای هر حوزه را لیست و با یکدیگر مقایسه، تحلیل یا فقط معرفی می کنند. در نتیجه عبارتهای مورد استفاده برای جستجو در موتورهای جستجو برای سایتهای ایرانی با نمونههای خارجی متفاوت است. حال اگر قرار است در نمونههای خارجی به ساخت بک لینک بپردازید، باید چند نکته اضافه را در ذهن داشته باشید.
- یک مقاله مرتبط، با کیفیت و جدید (یا قدیمی که به صورت دوره ای بروزرسانی شده است) داشته باشید.
- نمی شود برای آن وبسایت آدرس صفحهی اصلی خود را بفرستید.
- نمی شود آدرس صفحهی خدمات و صفحات مشابه خود را معرفی کنید.
- مقالهی شما از این پس نیز باید به صورت دوره ای به روزرسانی شود.
اما برای ساخت بک لینک به روش roundup در ایران، شما باید یک مقاله یا یک سایت با خدمات بسیار خوب در حوزه کاری خود داشته باشید تا بتوانید در این روش بک لینک بگیرید.
بخش اول: پیدا کردن سایت های مناسب برای ساخت بک لینک به روش roundup
روشهای مختلفی را میتوانید برای پیدا کردن سایت مناسب برای ساخت بک لینک به روش roundup استفاده کنید. در اینجا 4 روش از بهترینها برای شما معرفی میشود.
روش اول: استفاده از موتورهای جستجو
برای این کار لازم است شما عبارت هایی که قرار است در موتورهای جستجو استفاده شود را لیست و مرتب نمایید. برای این کار بهتر است لیستی را در اکسل تهیه نمایید. من قبل تر نمونه لیستی را آماده کردم که می توانید از آن استفاده کنید.
مشاهده و استفاده از فایل اکسل عبارتهای مناسب برای جستجو

سپس باید همه عبارتها را در موتورهای جستجو مختلف امتحان نمایید تا بتوانید همه سایت های مناسب خود را پیدا کنید. حتی بهتر است از ورژن های مختلف موتورهای جستجو گوگل نیز استفاده کنید.
روش دوم: استفاده از توییتر
با جستجو عبارتهای که تهیه کردید در توییتر به دنبال سایتهای بیشتر باشید. یکی از تفاوتهای توییتر با موتورهای جستجو در این زمینه است که سایتهای خوب بعد از مدتی در گوگل رتبه میگیرند، یعنی به زمان نیاز است تا سایتهای خوب رتبه بالایی در گوگل بگیرند از طرفی در این روش به دنبال مقالههایی هستیم که به تازگی منتشر شده است. اما خیلی راحت میتوانید این مقالهها را در توییتر پیدا نمایید.
روش سوم: مهندسی معکوس
یکی دیگر از روشهایی کاربردی برای پیدا کردن سایتهای مناسب، بررسی بکلینکهای رقبا است. با این بررسی میتوانید سایتهایی که به رقبای شما به صورت roundup لینک دادهاند را پیدا و آنها را به لیست خود اضافه نمایید.
روش چهارم: به کمک سایتهای مرتبط (خبری، مجله و ...)
شما همیشه باید با سایتهای خبری، مجلهای و … که در حوزهی شما در حال فعالیت حرفهای هستند در تعامل باشید. به همین دلیل حداقل باید نام و آدرس همهی آنها را داشته باشید. پس از کافیست عبارت مشابه زیر را در گوگل جستجو کنید تا بتوانید مقالههای مناسب را برای خود پیدا نمایید.
site:yoursite.com بهترین site:yoursite.com "بهترین سایت ساز" site:yoursite.com intitle:بهترین site:yoursite.com intitle:مقایسه
بخش دوم: پیدا کردن ایمیل و اکانت شبکههای اجتماعی نویسنده مقاله
برای اینکه اطلاعات شما به درستی جمعآوری شود، نیاز دارید که اطلاعات خود را به درستی دستهبندی و یادداشت کنید. پیشنهاد من استفاده از اکسل برای این موضوع هست. من قبلتر فایل اکسلی رو درست کردم که میتوانید از آن استفاده نمایید.
مشاهده و استفاده از فایل اکسل برای ذخیره سازی اطلاعات

اگر سایت یک نویسنده دارد و آن مدیر سایت هست، میتوانید از ایمیل اصلی آن استفاده کنید.
اگر سایت دارای نویسندههای مختلف بود می توانید از یکی از روش های زیر استفاده کنید.
الف) استفاده از سایتهای مناسب یافتن ایمیل
ب) جستجو نام نویسنده در توییتر، لینکدین و فیسبوک
ج) در صورتی که موفق به پیدا کردن حساب کاربر نشدید، از ایمیل اصلی سایت و اکانتهای شبکههای اجتماعی آن استفاده کنید.
بخش سوم: ارسال ایمیل
راه بهتر این است که از یک متن مخصوص با ادبیات شخصی خود استفاده کنید. اما اگر این کار برای شما دشوار است، یا نمونه ایمیلی می خواهید تا بتوانید با تغییر آن متن مناسبی برای خود بنویسید می توانید از این متن کمک بگیرید، البته بهتر است این نکات را در نوشتن ایمیل خود در ذهن نگهدارید.
نکات مهم در نوشتن متن ایمیل
- حتما از ایمیل شخصی خود استفاده نمایید.
- در عنوان ایمیل، سعی کنید به نویسنده بگویید چرا ایمیل را ارسال کرده اید.
- با آوردن نام نویسنده، سعی کنید ایمیل را شخصی کنید.
- تا جایی که امکان دارد متن ایمیل را بسیار کوتاه کنید. اما به صورت کامل به خواسته خود در ایمیل اشاره نمایید.
- با آوردن نام مقاله نویسنده، ایمیل را بیشتر مشخص و شخصی نمایید.
- به صورت خلاصه دربارهی سایت یا محتوای مقاله خود توضیح دهید.
- آدرس سایت یا مقالهی خود را ذکر نمایید.
- سعی کنید حق انتخاب را برای نویسنده نگه دارید.
نمونهی ایمیل
عنوان ایمیل
سلام مازیار احمدی، تشکر بابت مقالهی بهترین سایت ساز های ایرانی
متن اصلی
سلام مازیار احمدی
بابت مقاله بسیار خوب شما بهترین سایت ساز های ایرانی تشکر می کنم. امروز عصر به صورت کامل مشغول مطالعه آن بودم.
من امیر میرمعینی موسس سایت ساز کانی وب هستم. این سایت قابلیت مدیریت متمرکز، طراحی صفحات مجزا، طراحی کال فرمها، ساخت فروشگاه و … دارد.
شاید سایت ساز کانی وب هم برای مقاله شما مناسب باشد.
سایت ساز کانی وب
به هر حال، آرزوی موفقیت روزافزون شما را از خداوند منان خواستارم.
با تشکر
سید امیر میرمعینی
تمام این توضیحات و البته بسیار کاملتر در این ویدئو برای شما تهیه شده است. اگر به ساخت بک لینک به این روش علاقهمند هستید، حتما این ویدئو را ببینید.
کلام آخر
بکلینکها وبسایت شما را در چشم موتورهای جستجو معتبر و قابل اعتماد میکنند و رتبهی آن را در صفحهی نتایج بهبود میبخشند. به عبارت دیگر اگر تعداد بکلینکها به یک وبسایت یا صفحه زیاد باشد، موتورهای جستجو اینطور استنباط میکنند محتوایی که به آن لینک داده شده، ارزشمند است و باید در نتایج نمایش داده شود. با این حال باید به نوع بکلینکهایی که میسازید توجه زیادی داشته باشید. هر نوع بکلینکی به شما در رتبهبندی موتورهای جستجو کمک نمیکند. آنهایی که بد هستند باعث میشوند پنالتی بگیرید. در حالت ایدهآل بهتر است که از بکلینکهای درجهی یک استفاده و از درجهی دو و سه دوری کنید.
4 نظر
soheil Gh
۱۳۹۷/۱۰/۰۲ - ۱۳:۵۵:۴۷ممنونم از شما که معرفی کردید انواع بک لینک رو
مطلب خوبی بود
اما خواهش میکنم که این مبحث رو اداه بدید و باز تر و باز ترش کنید
لینک سازی در ایران خیلی مطالب باکیفیت کم داره
مطلب شما رو دوست داشتم و برام مفید بود
پویا رضائی
۱۳۹۷/۱۱/۱۶ - ۱۵:۵۳:۰۰www.npco.ne
۱۳۹۸/۰۵/۱۲ - ۱۱:۳۵:۵۰