اگر میخواهید سایتتان رتبهی خوبی در صفحهی نتایج گوگل به دست آورد باید به صورت مداوم آن را بررسی و آنالیز کنید. در حین بررسی خطاها یا ارورهایی را پیدا خواهید کرد که میتوانند مانع بالا رفتن رتبهی شما در نتایج موتورهای جستجو شوند.
طبق بررسیها و آنالیزهای سایت serpstat که روی بیشتر از ۳۰ هزار سایت صورت گرفته، پرتکرارترین ارورهای سئو را شناسایی و نتیجهی آن را به صورت خلاصه در قالب یک اینفوگرافیک در وبلاگ خود منتشر کرده است. ترجمهی آن را میتوانید در تصویر زیر ببینید.

متا تگها (Meta tags)
براساس تحقیقات serpstat، ارورهای مربوط به متا تگها بیشترین درصد را به خود اختصاص دادهاند. یعنی ۸۱.۲۷ درصد!
برای اینکه بدانید این ارورها چگونه بر سئو تاثیر میگذارند، مقالهی را «متا تگها و اهمیت آنها در سئو» مطالعه کنید.
- عنوانهای بسیار بلند (۲۲.۲۳ درصد)
- عنوانهای تکراری (۱۴.۵۲ درصد)
- تگ توضیحات بسیار بلند (۱۲.۹ درصد)
- خطای تگ توضیحات (۱۲.۵۶ درصد)
- تگ توضیحات تکراری (۱۰.۷۲ درصد)
- تگ توضیحات بسیار کوتاه (۶.۱۲ درصد) تگ توضیحات نباید کمتر از ۷۰ کاراکترباشد!
- عنوانهای بسیار کوتاه (۱.۲۷ درصد) عنوان های با تعداد کاراکتر کمتر از ۱۰ تا ننویسید!
- عنوانهای همراه با خطا (۰.۹۶ درصد)
Indexing
۹.۰۵ درصد از ارورها را Indexing به خود اختصاص میدهد که شامل موارد زیر است:
- تگ iframe (درصد ۶.۵۵)
این تگ منسوخ شده و اطلاعات مرتبط با آن، توسط موتورهای جستجو index نمیشود. علاوه بر این، بر سرعت بارگزاری سایت، که یکی از عوامل مهم در رتبهبندی میباشد، نیز اثر منفی میگذارد.
- کم بودن محتوای متنی (۲.۰۳ درصد)
موتورهای جستجو به بررسی محتوای صفحات میپردازند. صفحات خالی یا با محتوای خیلی کم شانس پایینی برای به دست آوردن موقعیتهای بالا در صفحهی نتایج جستجو دارند و مهمتر از همه، وجود چنین صفحاتی تاثیر منفی بر رتبهی کل سایت میگذارند.
- استفاده از فلش (۰.۴۸ درصد)
المنتهای فلش منسوخ شدهاند، بنابراین اکثر مرورگرها آن را پشتیبانی نمیکنند. پس اگر از المنتهای فلش در وبسایت خود استفاده کنید، کاربرانتان آنها را نخواهند دید.
Headingها
۸.۰۸ درصد از ارورها مربوط به این بخش میباشند:
- استفاده نشدن از تگ H1 (درصد ۸.۰۸)
تگ H1 به شدت بر روی رتبه بندی سایت اثر میگذارد. این تگ اطلاعات بیشتری را از محتوای صفحه ارائه میدهد. اگر از این تگ استفاده نکنید، گوگل رتبهی بالایی به شما نمی دهد. توجه داشته باشید که از این تگ باید فقط یک بار در هر صفحه استفاده کنید.
کد وضعیت HTTP
۱.۵۸ درصد ارورها مربوط به ارورهای کد وضعیت سرور میباشند. در مورد این کدها و تاثیر آنها بر سئو در مقالهی «کد وضعیت HTTP چیست؟» به صورت مفصل توضیح دادهایم.
- خطای پاسخ سرور 4xx (درصد ۱.۵)
- خطای پاسخ سرور 5xx (درصد ۰.۰۸)
لینکهای خارجی
لینکهای خارجی (۰.۰۲ درصد) باعث بالارفتن رتبهی سایت میشوند اما لینکهایی که به صورت اسپم هستند باعث میشوند گوگل به سایت پنالتی دهد یا آن را جریمه کند. در به دست آوردن لینکهای خارجی باید خیلی دقت کنید. اگر میخواهید بدانید چه لینکهایی اسپم محسوب میشوند، مطلب «انواع بکلینک و چگونگی ساخت آن» را ببینید.
بررسی تمامی ارورهای سایت با استفاده از داشبورد سئوسازی
در داشبورد سئوسازی میتوانید تمامی ارورهای مربوط به سایت خود را به صورت یکجا ببینید. به صورت اتوماتیک هر هفته ۱۰۰۰ صفحه از سایت شما برای ۲۰ خطای سئو بررسی و نتایج آن در سه دستهی خطاهای با اهمیت بالا، متوسط و کم قرار میگیرند. این امکان وجود دارد خطاهایی که رفع کردید را تایید یا صرفنظر کنید. البته تمامی بررسیهای گذشتهی شما از سایت آرشیو شده و امکان دسترسی به آنها وجود دارد. برای استفاده از این ابزار در سایت سئوسازی ثبتنام کنید.
1 نظر